De ervaring van Rita

Ik kwam op de gang een collega tegen, die mij mee nam naar een rustige plek om te praten. Ze stelde mij voor om met mijn angsten naar een therapeut te gaan. Zij had mij er al meerdere keren op gewezen dat die mogelijkheid er was. Maar telkens als zij er over begon, stelde ik het uit. Ik ben al zover op eigen kracht gekomen om mijn angsten in mijzelf de baas te worden. Waarom zal ik dan een therapeut nodig hebben? Ik was te bang om mijzelf te zien met mijn angsten en dit met een therapeut te delen. Ik had voor mijzelf de stap gezet en besloten dat het tijd was om in gesprek te gaan met een therapeut.

Een afspraak gemaakt bij de huisarts voor een verwijzing en kort verteld over mijn verleden. Hij vroeg mij of ik al had nagedacht om naar een therapeut te gaan. Ik vertelde dat een collega een therapeut kende waar ik naar toe zou willen gaan. Heel onwennig ging ik bij Theo langs.

 

Ik wist niet goed wat ik zou kunnen verwachten. Ik had alles al over de Theo opgezocht. Om maar geen verrassingen tegen te komen. Hoe gaat dat in de therapeutische wereld? Ik was nog nooit bij een therapeut geweest. Is het de bedoeling dat ik mijn verhaal vertel en dat hij hierop vragen zou stellen, ik weet het niet.

 

De gesprekken bij Theo geven mij nieuwe inzichten over hoe om te gaan met mijn verleden. Ik weet dat ik angsten heb, maar weet niet waar ze vandaan kwamen, komen. Theo tekent op zijn whiteboard een tekening en ik hoef er alleen maar naar te kijken. Hij laat mijzelf nadenken over mijn angsten en hoe ik hier beter mee om kan gaan. Ik ben heel erg blij dat ik mijn angsten ga inzien en waar deze vandaan komen. De gesprekken bij Theo zijn erg prettig omdat hij mij de ruimte en tijd geeft om mijn angsten te verwerken op mijn eigen manier.

** Dit is wegens privacy een gefingeerde naam.

   Het verhaal is met goedkeuring van cliënt vermeld.

 

Terug naar ervaringen cliënten Klik hier >