Tweedaagse retraite 

Helemaal afgestemd op jullie persoonlijke relatie!

Wil je in twee dagen je relatie in beweging zetten?
In twee dagen begrijpen wat er aan de hand is?
In twee dagen niet alleen “know how” maar ook “experienced how” om
je opnieuw blij en verbonden te voelen met je partner!

Lees snel verder of je iets van het volgende herkent:

  Ben je vrouw en herkent iets van het volgende?

  Je bent iemand die voor de buitenwereld een prima relatie heeft. Jij weet dat je steeds meer uit elkaar groeit, al vind je dat nog lastig om toe te geven. Tuurlijk beklaag je je bij vriendinnen dat hij nooit eens een bosje bloemen voor je koopt en het telkens uitstelt om de afvoer te repareren. Maar over de ruzie van gisteravond over seks, dat deelt wat minder makkelijk. Je schaamt je een beetje omdat je denkt dat er iets aan jou mankeert en dat laat je man ook regelmatig merken. 
  Jij wil eerst praten en connectie voelen. Hij snapt niets van dat praten en denkt dat alle problemen worden opgelost door eerst te vrijen. ‘Praten over’ seks mondt telkens uit in ruzie, en daar ben je helemaal klaar mee. Je voelt je niet gezien, gehoord en begrepen. Waar is de tijd gebleven dat jullie één front vormden en plezier hadden?! De afstand tussen jou en hem wordt steeds groter, jullie lijken meer huisgenoten dan echtgenoten.

   

  • Je vriendinnen zeggen steeds ‘Jij hebt maar geluk met je man, jullie zijn zo’n leuk stel!’. En jij durft inmiddels niet meer te zeggen dat het eigenlijk niet zo goed gaat en dat jullie steeds vaker ruzie hebben.
  • Je komt thuis na een lange dag op je werk en loopt vol verwachting de keuken in, waar helemaal niks gebeurt. Je had vanmorgen toch heel duidelijk gevraagd of je man wilde koken zodat jij op tijd kunt sporten maar hij hangt op de bank. Als je hem er op aanspreekt raakt hij geïrriteerd want hij had ook een drukke dag. Je hebt steeds vaker het gevoel dat hij gewoon niet langer bereid is iets voor je te doen maar er een gesprek over beginnen draait steeds uit op ruzie en het lijkt wel alsof je het niet goed meer kunt doen
  • De intimiteit in jouw relatie is afgedaald naar nul, weinig aanraking, een vluchtige kus. Je kan je niet herinneren wanneer je je man een zoen hebt gegeven.
  • Je hebt al zoveel gepraat met je man, zelfhulpboeken gelezen en misschien wel therapie gehad maar niets heeft geholpen om meer connectie te voelen met je man.
  • Je vindt je relatie heel belangrijk. Daarom zoek je nog steeds door naar hulp; het moet toch mogelijk zijn!

  Ben je man en herken je iets in het volgende?

  Je hebt het idee dat je heel erg je best doet maar steeds gaat het mis. Je voelt je voor de zoveelste keer afgewezen als je meer wil dan zij. Of, plots, zomaar ruzie!
  Je denkt en maalt over wat de oorzaak is en het zover heeft kunnen komen. Je voelt je machteloos en weet niet hoe je je vrouw kan bereiken. Vaak voel je spanning in je lichaam, het vertelt je dat er iets niet goed zit maar je hebt geen idee wat je moet doen. Het lijkt wel dat alles wat je probeert verkeerd uitpakt. Je wordt er moe en moedeloos van.

   

  • De keren dat je er met je partner over had hielpen een klein beetje maar niet echt of het liep uit op meer verwijdering.
   Je snapt je haar niet, wat wil zij nu? Het lijkt wel of jullie andere taal spreken, je praat langs elkaar heen.
  • Als je er met vrienden (voorzichtig) over hebt merk je dat je er niet veel aan hebt. Ze geven je goede adviezen maar het werkt niet voor jou
  • Eigenlijk vind je het onredelijk wat zij van je vraagt.
  • Je hebt het gevoel dat zij afstand houdt, het voelt minder gezellig, minder spontaan
  • Je voelt dreiging omdat je relatie steeds verder afzakt, je kan het niet stoppen en je vraagt je af: “kan het nog goed komen?”
  • Je merkt dat je “uit kracht, energie” schiet, je mist de liefdevolle omgang en verbinding.
  • Je vindt het lastig om te praten over wat je denkt en voelt
  • Je vindt het lastig je relatie prioriteit te geven. Je bent geneigd de dingen zoals je werk of sociale verplichtingen voorrang te geven.

  Theo

  Misschien herken je iets in mijn verhaal. Ik deed op mijn manier enorm mijn best, haalde het onderste uit de kan en toch was Elly niet gelukkig. Steeds had ik het gevoel “ik doe het nooit goed genoeg”. Geleidelijk aan trok ik me terug. Ik was er moedeloos van. Therapie leek niet te helpen. Toen ik een hulpverlener ontmoette die me begreep en me input gaf kwam ik verder. Ik voelde me begrepen en kreeg handvaten waar ik wat mee kon. Ik begon geleidelijk te veranderen. Begon me sterker te voelen en meer in staat te doen wat goed is voor mezelf en Elly.

  Elly

  Oké, ik geef het eerlijk toe, ik had kunnen weten dat mijn huwelijk niet makkelijk zou worden. Het begon mooi, ik was gek op Theo en kon eindeloos praten en lachen met hem; hij snapte mijn humor 😉 Maar zijn twijfel over onze relatie was minder leuk. We hadden een knipperlicht-relatie. Toch won onze liefde voor elkaar. Onze  relatie was allesbehalve makkelijk; we konden niet met en niet zonder elkaar. Veel ruzies, eindeloos uitpraten… om te gillen!
  Met anderen over mijn problemen praten durfde ik niet, ik schaamde me en voelde me falen.

   

  Waarom werk je met mij?

  • Mijn werkwijze is uniek, ik combineer Gestalttherapie met de laatste inzichten uit de Neurowetenschap. Dit betekent dat ik je snel duidelijk kan maken waar je relatie stagneert EN wat je er aan kan doen! Ik help je door je gevoel en verstand samen te laten werken in je relatie.
  • Ik werk tijdens de retraite altijd samen met Elly. We hebben samen veel plezier. Onze samenwerking geeft therapie meer draagkracht, ruimte en kracht waardoor jullie tot snelle verandering kunnen komen.
  • Meer dan 20 jaar ervaring in het werken met koppels.
  • Elly en ik zijn ervaringsdeskundigen.

  Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Stuur een berichtje dan via de onderstaande button.

  Vermeld ook wanneer je goed bereikbaar bent, dan nemen we binnen een dag contact met je op!

  Ervaringen van cliënten

  Relatietherapie:
  de ervaring van Sjors en Lieve  2021
  Lieve: We waren elkaar kwijt geraakt in de afgelopen jaren. En omdat we zo verschillend zijn ging het in de opvoeding van onze kinderen ook helemaal niet goed. Door de gesprekken ben ik me bewust geworden van mijn behoeftes: “ik sta altijd AAN”. Sjors stond inmiddels meestal op “UIT”, hoe langer het duurde hoe groter mijn gemis voelde hetgeen ik omzette in frustratie. Daardoor ging ik Sjors op druk zetten. Ik ben zo blij dat ik dit nu helder heb en heb geleerd hoe we kunnen samenwerken. Ik voelde me zo begrepen door Theo en Elly. Maar het mooiste was dat Sjors me nu begrijpt. We zijn heel erg geholpen om elkaar te bereiken.

  Sjors: ik voelde me zo uitgeput in de relatie, ik deed mijn beste maar het lukte maar niet Lieve te bereiken. Ik ging me terug trekken, voelde me boos en machteloos. Ik heb geleerd om elke dag even echt contact met Lieve te maken. Zij reageert er zo positief op. Ik heb geleerd hoe ik dat kan doen. Dat is best nieuw en ook eng en kwetsbaar, eigenlijk helemaal nieuw.
  Ik ben heel blij dat we deze therapie hebben gevolgd.  Aanrader!!

  Lees meer….

  Hoe werkt het?

  Je meld je aan via het formulier hieronder.
  Daarna nemen we zo snel mogelijk (binnen een werkdag) telefonisch contact met je op.
  Heb je vragen? Bel, mail of App ons gerust!

   

  Contact

  Stevensweg 83
  3319 AJ Dordrecht

  06-38008055
  praktijk@praktijkherstel.nl

  KvK: 24453160

  Rek. nr.: NL34 RABO 03953 98 991
  t.n.v. Praktijk Herstel

  1 + 6 =