Ervaringen cliënten

De ervaring van Mieke en Jos*

Jos: het is al weer een tijdje geleden dat we bij Elly en Theo terecht kwamen. Mijn vrouw en ik konden elkaar niet meer bereiken. Ik had het gevoel dat mijn vrouw van alles van me eiste waar ik niet aan kon voldoen. Dat maakte me soms wanhopig en soms heel boos. In de relatiegesprekken voelde ik me voor het eerst begrepen. Dat gaf me steun en het het gevoel ‘he he, ik ben toch niet gek’. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat ik vaak  niet begreep wat mijn vrouw tegen me wilde zeggen.

Mieke: ik kon niets meer met mijn man beginnen. Hij leek onbereikbaar voor mij. Ik had het gevoel dat we steeds verder van elkaar raakten verwijderd. De gesprekken met Elly en Theo gaven me inzicht en hielpen me om op een andere manier met mijn man te praten. Ik heb geleerd te vertellen waar ik behoefte aan heb in plaats van te zeggen wat hij moest doen en laten. Het gebeurd nog regelmatig dat we elkaar niet begrijpen  en langs elkaar heen gaan. Maar we weten nu de weg ‘terug’ te vinden naar elkaar.

 * De namen zijn om privacyredenen gefingeerd

Bekijk ook de Relatie Retraite


Bekijk ook de Individuele Retraite