Het Life Model

Toen we in 2004  meewerkten aan de vertaling van het boek, “Living with Men” van Jim Wilder waren we onder de indruk van het gedachtegoed van het Life Model. In 2016 zijn we hier opnieuw mee in aanraking gekomen en wilden we dit gaan gebruiken om zelf te groeien en voor onze cliënten. Het Life Model is een gedachtegoed dat is ontwikkeld door neuropsycholoog en theoloog Jim Wilder (USA).

Hij beschrijft op een bijzondere manier de ontwikkeling van ons emotionele en sociale brein. Voor een goede ontwikkeling van ons brein is het nodig om een aantal relationele vaardigheden eigen te maken om optimaal te groeien en bloeien. Hij heeft met zijn team een visie en methodiek ontwikkeld om deze vaardigheden (alsnog) te leren! Voor ons was het nieuw dat je je brein actief kan trainen en zo kan werken schade die je zelf op jonge leeftijd hebt opgelopen. Je brein is in staat om alsnog een ontwikkeling door te maken en zo te herstellen. We merkten dat we op dit niveau zelf ook groei nodig hadden. We waren enthousiast en blij met de mogelijkheden van onze ontdekkingen.

Eind 2016 besloten we daarom met een groep  vrienden een programma van het Life Model te volgen zodat we ons zelf deze relationele vaardigheden eigen konden maken. En omdat we nog meer wilden leren zijn we zelf drie maal naar Amerika geweest voor een Thrive-training.
Wat de groep betreft ontdekten we gaandeweg dat het Amerikaanse programma niet aansloot bij ons Nederlanders. In de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om dit mooie gedachtegoed passend te maken voor ons Nederlanders! En dat is gelukt. De groep waar we mee begonnen is nu toegankelijk voor iedereen. Het heet nu: Life Model Training Groep (zie Events). Inmiddels bieden we bieden we nu ook andere programma’s aan, zie de Events.
Op deze pagina’s proberen we je een klein beetje zicht te geven op het gedachtegoed. Hieronder volgt een korte samenvatting van onze visie en drive:

Visie
Relationele vaardigheden heb je nodig om te komen tot vreugdevolle relaties. Met vreugdevol bedoelen we de schittering in iemands ogen; iemand is blij om bij jou te zijn! Iemand die blij is om bij je te zijn ongeacht hoe jij je voelt! Dat doet je goed! Een fijn en warm gevoel borrelt in je op!
Het hebben van vreugdevolle relaties is een basisbehoefte van ons mensen. We zijn ontworpen om verbinding te hebben en te ervaren met jezelf, met anderen en met God.

Drive
Hoe je dat kan leren en doen is de kern van onze drive en ons werk.  Daar gaat deze website over!
We hebben er veel plezier in om ook jou die relationele vaardigheden te leren.   

Hoe doen we dat?
We geven therapie, organiseren trainingsdagen, retraites en conferenties.We leren relationele vaardigheden aan om relatie te hebben met jezelf, anderen en als je wil met God. 
We verbinden begrijpelijke informatie over de werking van ons brein met de praktijk van onze relaties. We gaan graag met je aan de slag gaan met het oefenen van de relationele vaardigheden en jouw persoonlijke vraag t.a.v. jouw relaties.

Voor wie?
Voor iedereen: die meer plezier in zijn of haar relaties wil hebben, die wil groeien in hartsverbindingen èn nieuwsgierig is wat het Life Model daaraan kan bijdragen!

Ervaringen
We ervaren steeds opnieuw bij de deelnemers en bij ons zelf dat samen oefenen met verbinding maken  veel vreugde geeft.
Luister naar wat mensen, die al eerder op onze dagen zijn geweest, hier over zeggen.
KLIK: Ervaringen…….