Een tweedaagse retraite,
afgestemd op jullie persoonlijke relatie.

Je bent iemand die voor de buitenwereld een prima huwelijk heeft. Jij weet dat je steeds meer uit elkaar groeit, al vind je dat nog lastig om toe te geven. Tuurlijk beklaag je je bij vriendinnen dat hij nooit eens een bosje bloemen voor je koopt en het telkens uitstelt om de afvoer te repareren… Maar over de ruzie van gisteravond over seks, dat deelt wat minder makkelijk. Je schaamt je een beetje omdat je denkt dat er iets aan jou mankeert en dat laat je man ook regelmatig merken.

Jij wil eerst praten en connectie voelen, je verlangt naar veiligheid en geborgenheid. Hij snapt niets van dat praten en denkt dat alle problemen worden opgelost door eerst seks te hebben. ‘Praten over’ seks mondt telkens uit in ruzie, en daar ben je helemaal klaar mee. Je voelt je niet gezien, gehoord en begrepen. Waar is de tijd gebleven dat jullie één front vormden en plezier hadden?! De afstand tussen jou en hem wordt steeds groter, jullie lijken meer op huisgenoten dan echtgenoten.

  Over Theo

  Misschien ken je wel iets van mijn verhaal; ik deed in mijn huwelijk op mijn manier enorm mijn best, haalde het onderste uit de kan en toch was mijn vrouw naar mijn idee niet gelukkig. Steeds had ik het gevoel “ik doe het nooit goed genoeg”. Geleidelijk aan trok ik me terug, zo met het idee, het gaat toch niet echt meer lukken. Ik was er moedeloos van. Therapie leek niet te helpen. Tot ik een hulpverlener ontmoette die me begreep en me input gaf waar ik wat mee kon. Ik voelde me begrepen en kreeg handvaten waar ik wat mee kon. Ik begon geleidelijk aan te veranderen. Ik begon me sterker te voelen en veel meer in staat te doen wat goed is voor zowel mezelf als mijn vrouw.

  Ervaringen

  Oké, ik geef het eerlijk toe, ik had kunnen weten dat mijn huwelijk niet makkelijk zou worden. Het begon mooi, ik was gek op Theo en kon eindeloos praten en lachen met hem; hij snapte mijn humor 😉 Maar zijn twijfel over onze relatie was minder leuk. We hadden een knipperlicht-relatie. Toch won onze liefde voor elkaar en we trouwden. Ons huwelijksleven was allesbehalve makkelijk; we konden niet met en niet zonder elkaar. Veel ruzies, eindeloos uitpraten en dan weer ruzie krijgen over hetzelfde onderwerp… om te gillen!
  Met anderen over mijn problemen praten durfde ik niet, ik schaamde me en voelde me falen.
  Scheiden was geen optie voor mij; ik had voor God en mensen mijn belofte van trouw aan hem gegeven, maar het was bijna niet meer te voorkomen.

  Herken je dit?

  • Je vriendinnen zeggen steeds ‘Jij hebt maar geluk met je man, jullie zijn zo’n leuk stel!’. En jij durft inmiddels niet meer te zeggen dat het eigenlijk niet zo goed gaat en dat jullie steeds vaker ruzie hebben.
  • Je komt thuis na een lange dag op je werk en loopt vol verwachting de keuken in, waar helemaal niks gebeurt. Je had vanmorgen toch heel duidelijk gevraagd of je man wilde koken zodat jij op tijd kunt sporten maar hij hangt op de bank. Als je hem er op aanspreekt raakt hij geïrriteerd want hij had ook een drukke dag. Je hebt steeds vaker het gevoel dat hij gewoon niet langer bereid is iets voor je te doen maar er een gesprek over beginnen draait steeds uit op ruzie en het lijkt wel alsof je het niet goed meer kunt doen
  • De intimiteit in jouw relatie is afgedaald naar nul, weinig aanraking, een vluchtige kus. Je kan je niet herinneren wanneer je je man een zoen hebt gegeven.
  • Je hebt al zoveel gepraat met je man, zelfhulpboeken gelezen, therapie gehad maar niets heeft geholpen om meer connectie te voelen met je man.
  • Je vindt je trouwbelofte heel belangrijk en die wil je ook serieus nemen. Daarom zoek je nog steeds door naar hulp; het moet toch mogelijk zijn!

  Waarom werk je met mij?

  • Ik heb ruime ervaring in het werken met koppels, al 20 jaar werk ik met groot plezier in mijn eigen praktijk
  • Ik ben een ervaringsdeskundige, ook ik liep vast in mijn relatie met Elly
  • Mijn werkwijze is uniek, ik combineer mijn kennis van Gestalt Therapie met de laatste inzichten uit de Neurowetenschap. Dit betekent dat ik heel tastbaar, inzichtelijk en snel duidelijk krijg waar je relatie stagneert EN wat je er aan kan doen! Ik help je door je gevoel en verstand samen te laten werken in je relatie.
  • Ik werk tijdens de retraite altijd samen met mijn vrouw Elly, en dat met veel plezier. Onze samenwerking geeft de therapie meer draagkracht, ruimte en kracht krijgt waardoor jullie snelle verandering door kunnen maken.

  Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Stuur een berichtje dan via de onderstaande button.

  Vermeld ook wanneer je goed bereikbaar bent, dan nemen we binnen een dag contact met je op!

  Ervaringen van cliënten

  Relatietherapie:
  de ervaring van Sjors en Lieve  2021
  Lieve: We waren elkaar kwijt geraakt in de afgelopen jaren. En omdat we zo verschillend zijn ging het in de opvoeding van onze kinderen ook helemaal niet goed. Door de gesprekken ben ik me bewust geworden van mijn behoeftes: “ik sta altijd AAN”. Sjors stond inmiddels meestal op “UIT”, hoe langer het duurde hoe groter mijn gemis voelde hetgeen ik omzette in frustratie. Daardoor ging ik Sjors op druk zetten. Ik ben zo blij dat ik dit nu helder heb en heb geleerd hoe we kunnen samenwerken. Ik voelde me zo begrepen door Theo en Elly. Maar het mooiste was dat Sjors me nu begrijpt. We zijn heel erg geholpen om elkaar te bereiken.

  Sjors: ik voelde me zo uitgeput in de relatie, ik deed mijn beste maar het lukte maar niet Lieve te bereiken. Ik ging me terug trekken, voelde me boos en machteloos. Ik heb geleerd om elke dag even echt contact met Lieve te maken. Zij reageert er zo positief op. Ik heb geleerd hoe ik dat kan doen. Dat is best nieuw en ook eng en kwetsbaar, eigenlijk helemaal nieuw.
  Ik ben heel blij dat we deze therapie hebben gevolgd.  Aanrader!!

  Lees meer….

  Hoe werkt het?

  Je meld je aan via het formulier hieronder.
  Daarna nemen we zo snel mogelijk (binnen een werkdag) telefonisch contact met je op.
  Heb je vragen? Bel, mail of App ons gerust!

   

  Contact

  Stevensweg 83
  3319 AJ Dordrecht

  06-38008055
  praktijk@praktijkherstel.nl

  KvK: 24453160

  Rek. nr.: NL34 RABO 03953 98 991
  t.n.v. Praktijk Herstel

  13 + 5 =