Relatietherapie Retraite

Relatietherapie retraite wordt gegeven door Theo & Elly

Je wil je relatie een nieuwe impuls geven! Misschien heb je er tot nog geen tijd, ruimte of gelegenheid voor gehad. Maar je wil dat het nú beter gaat. Uitstellen, afwachten of hopen op beter (zonder actie) is geen optie meer.
Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wij hebben veel ervaring opgedaan in het begeleiden van koppels die in korte tijd nieuwe bewegingen willen maken. Die oude patronen willen doorbreken en nieuwe dingen willen leren!

We bieden de mogelijkheid om meerdere dagen in rustieke omgeving te werken aan je relatie. Door samen tijd en ruimte te nemen en met hulp stil te staan bij wat er aan de hand is en te zoeken naar een manier die jullie verder brengt!

Waar kom je voor?

Sommige stellen zoeken verfrissing en verlevendiging van hun relatie. Andere stellen hebben serieus last van hun valkuilen en sommige zitten in crisis.
Vooraf horen we de mensen vaak zeggen: 

 • “ik mis levendigheid in onze relatie”
 • “herhalende communicatiestoring en/of ruzie “
 • “we lopen vast bij gevoelige onderwerpen”
 • “ik heb het gevoel dat de ander weinig echt luistert”
 • “ik niet begrepen voelen door hem of haar”
 • “voel me moe en down”
 • “ik mis het voelen van verbinding, we leven langs elkaar heen”
 • “vraag me af of mijn partner nog blij is om bij mij te zijn”
 • “ik ervaart samen weinig momenten van vreugde”
 • “ik ervaar sleur, het is lastig om samen te genieten”
 • “vrijen en knuffelen doen we bijna niet meer”

 Vaart zetten?
Als je samen wil doorpakken en vaart wil zetten om werk te maken van je relatie dan is deze retraite precies iets voor jullie!

Onze aanpak
Die is uniek, we combineren onze Gestalt Therapeutische aanpak met de laatste inzichten uit de Neurowetenschap. Dit betekent dat heel tastbaar en inzichtelijk wordt wat waar niet goed loopt in je relatie EN wat je er aan kan doen!
We helpen jullie je gevoel en verstand samen te laten werken in je relatie!

Therapeuten echtpaar
We geven deze Retraites altijd samen. We doen dan niet alleen omdat we er veel plezier in hebben maar we merken juist dat door onze samenwerking de therapie meer draagkracht, ruimte en kracht krijgt waardoor jullie snelle verandering door kunnen maken.

Na de Retraite
Zeggen mensen vaak:

 • “we snappen nu waar het misgaat tussen ons twee “
 • “ik snap wat er in mijzelf gebeurd”
 • “fijn dat we concrete tools mee naar huis kunnen nemen”
 • “als het weer mis mocht gaan dan weet ik weet de weg terug”
 • “ik voel me weer verbonden!”
 • “ik voel dat de liefde weer stroomt”
 • “ik durf (heel voorzichtig) mijn eigen plek in de relatie in te nemen”
 • “ik heb zin om samen verder te groeien!”

Nazorg
Vaak doen we na de retraite nog een aantal gesprekken ter ondersteuning om de nieuwe dingen beter vast te kunnen houden. We doen dit het liefst face to face maar als de afstand dat niet toelaat ook online.

Ontspannen werken aan je relatie
In ons gezellige tuinhuis heb je een heerlijk onderkomen. Het is heerlijk buitenaf, je bent er samen helemaal op jezelf. In de tuin is het heerlijk vertoeven, er is ruimte genoeg!

Dagelijkse sessies met twee therapeuten
Afhankelijk van het arrangement dat je kiest ontvangen jullie elke dag een of twee sessies van ongeveer 90 minuten. We ondersteunen dat jullie met elkaar in contact komen en tot gesprek komen over de onderwerpen waar het over moet gaan.

Vermaak in de omgeving van Dordrecht
Naast de therapie vul je de dagen in op een manier die bij jullie past. Dordrecht heeft veel aantrekkelijke mogelijkheden. Zo is er op 5 minuten fietsen een mooi natuurgebied waar je kunt wandelen, fietsen en zelfs zwemmen als je van natuur water houdt.

Dordrecht is een mooie oude stad met een gezellig centrum, veel musea en mogelijkheden te over om lekker uit eten te gaan.

Doel van de week
Aan het eind van deze dagen heb je inzicht in jullie relatiedynamiek. Dat zowel jij als je partner een nieuwe ervaring hebt in het maken van verbinding met elkaar en ook handvatten hebt hoe je thuis verder kunt gaan.

Na aanmelding
Hebben we telefonisch of Skype contact met om kort kennis te maken. We bespreken dan jouw/jullie vragen en eventueel het programma.

Voor de aanvang van de week vragen we je het formulier in te vullen.

 

Neem direct contact met ons op!

Hoe werkt het?

Je meld je aan via het formulier hieronder.
Daarna nemen we zo snel mogelijk (binnen een werkdag) telefonisch contact met je op.
Heb je vragen? Bel, mail of App ons gerust! 

10 + 9 =

Ervaringen van cliënten

Relatietherapie:
de ervaring van Sjors en Lieve  2021
Lieve: We waren elkaar kwijt geraakt in de afgelopen jaren. En omdat we zo verschillend zijn ging het in de opvoeding van onze kinderen ook helemaal niet goed. Door de gesprekken ben ik me bewust geworden van mijn behoeftes: “ik sta altijd AAN”. Sjors stond inmiddels meestal op “UIT”, hoe langer het duurde hoe groter mijn gemis voelde hetgeen ik omzette in frustratie. Daardoor ging ik Sjors op druk zetten. Ik ben zo blij dat ik dit nu helder heb en heb geleerd hoe we kunnen samenwerken. Ik voelde me zo begrepen door Theo en Elly. Maar het mooiste was dat Sjors me nu begrijpt. We zijn heel erg geholpen om elkaar te bereiken.

Sjors: ik voelde me zo uitgeput in de relatie, ik deed mijn beste maar het lukte maar niet Lieve te bereiken. Ik ging me terug trekken, voelde me boos en machteloos. Ik heb geleerd om elke dag even echt contact met Lieve te maken. Zij reageert er zo positief op. Ik heb geleerd hoe ik dat kan doen. Dat is best nieuw en ook eng en kwetsbaar, eigenlijk helemaal nieuw.
Ik ben heel blij dat we deze therapie hebben gevolgd.  Aanrader!!

Lees meer….

Hoe werkt het?

Je meld je aan via het formulier hieronder.
Daarna nemen we zo snel mogelijk (binnen een werkdag) telefonisch contact met je op.
Heb je vragen? Bel, mail of App ons gerust!

 

Contact

Stevensweg 83
3319 AJ Dordrecht

06-38008055
praktijk@praktijkherstel.nl

KvK: 24453160

Rek. nr.: NL34 RABO 03953 98 991
t.n.v. Praktijk Herstel

10 + 13 =