Ervaringen

13 Reacties

 1. Individuele Therapie : de ervaring van Piet 2021

  In de gesprekken ontdekte ik dat ik veel boosheid had naar mijn overleden vader. Dat zat erg diep. Ik had dit zo diep weggestopt dat ik het zelf niet in de gaten had. Het was een heel proces waar ik heel hard aan heb gewerkt. Maar na 12 gesprekken (geloof ik) voel ik me stukken “lichter”. Ik voel dat mij “mannelijke” kracht is vrijgekomen. Ik heb keuzes gemaakt en me zelfs ingeschreven voor de studie die ik al jaren wilde doen! Ik ben weer in contact met mijn “drive””+ en “verlangen”.

  Antwoord
 2. Relatie Retraite: de ervaring van Sjors en Lieve 2021 (4 weken na de retraite)

  Lieve: We waren elkaar kwijt geraakt in de afgelopen jaren. En omdat we zo verschillend zijn ging het in de opvoeding van onze kinderen ook helemaal niet goed. Door de gesprekken ben ik me bewust geworden van mijn behoeftes: “ik sta altijd AAN”. Sjors stond inmiddels meestal op “UIT”, hoe langer het duurde hoe groter mijn gemis voelde hetgeen ik omzette in frustratie. Daardoor ging ik Sjors op druk zetten. Ik ben zo blij dat ik dit nu helder heb en heb geleerd hoe we kunnen samenwerken. Ik voelde me zo begrepen door Theo en Elly. Maar het mooiste was dat Sjors me nu begrijpt. We zijn heel erg geholpen om elkaar te bereiken.

  Sjors: ik voelde me zo uitgeput in de relatie, ik deed mijn beste maar het lukte maar niet Lieve te bereiken. Ik ging me terug trekken, voelde me boos en machteloos. Ik heb geleerd om elke dag even echt contact met Lieve te maken. Zij reageert er zo positief op. In de retraite heb ik geleerd hoe ik dat kan doen. Dat is best nieuw en ook eng en kwetsbaar, eigenlijk helemaal nieuw.
  Ik ben heel blij dat we deze retraite hebben gedaan. Aanrader!!

  Antwoord
 3. Individuele Therapie: de ervaring van Thilde 2021

  Ik voelde me in de relatie met mijn ex en mijn kinderen steeds afgewezen. Ik heb vier gesprekken gehad met Theo. Het waren CMFT gesprekken. Het ging heel diep, ik voelde me na de gesprekken bekaf. Na deze gesprekken voel ik dat mijn zelfvertrouwen is hersteld. Ik kan ik weer verder!
  Dankjewel Theo

  Opm: zie voor betekenis van CMFT onder info / Theoretisch kader

  Antwoord
 4. Relatietherapie: de ervaring van Mieke en Jos 2020

  Jos: het is al weer een tijdje geleden dat we bij Theo terecht kwamen. Mijn vrouw en ik konden elkaar niet meer bereiken. Ik had het gevoel dat zij van alles van me eiste waar ik niet aan kon voldoen. Dat maakte me soms wanhopig en soms heel boos. In de relatiegesprekken voelde ik me voor het eerst begrepen. Dat gaf me steun en gaf me het gevoel ‘he he, ik ben toch niet gek’. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat ik vaak niet begreep wat mijn vrouw tegen me wilde zeggen.

  Mieke: ik kon niets meer met mijn man beginnen. Hij leek onbereikbaar. Ik had het gevoel dat we steeds verder van elkaar raakten verwijderd. De gesprekken met Theo gaven me inzicht en hielpen me om op een andere manier met mijn man te praten. Ik heb geleerd te vertellen waar ik behoefte aan heb in plaats van te zeggen wat hij moest doen en laten. Het gebeurd nog regelmatig dat we elkaar niet begrijpen en langs elkaar heen gaan. Maar we weten nu de weg ‘terug’ te vinden naar elkaar.

  Antwoord
 5. Individuele Therapie: Heleen 2020

  De gesprekken bij Theo hebben me zoveel nieuwe inzichten gegeven! Ik begrijp mezelf nu zoveel beter. Ik ben nog steeds wel gevoelig voor angst maar ik snap nu wat er in mijzelf gebeurd en weet hoe ik er mee kan omgaan. De gesprekken bij Theo waren heel prettig. Ik voelde me erg begrepen en heb mede daardoor mezelf heb leren accepteren.

  Antwoord
 6. Relatietherapie: de ervaring van Willem en Tieneke 2019

  Op een gegeven moment kon mijn vrouw het niet meer aan en zijn we hulp gaan zoeken. Ik dacht zelf oké, dan ga ik dan maar mee. Gebroken en bedekt onder de last van porno kwamen wij bij Theo en Elly terecht. De eerste keer mocht ik mijn verhaal doen en ik stortte alles eruit. Ik ervoer veiligheid en vertrouwen. Mijn verhaal was eigenlijk wel heftig en dat vertel je niet zomaar.

  Ondertussen zijn we meer dan een jaar verder en zijn we aan het afbouwen. Ik kan nu zien ik een waardevol mens ben. Door middel van de gesprekken en simpele tekeningen op het whiteboard werd me duidelijk wie ik was, waar de knelpunten zaten van vroeger en welke gevoelens er bij hoorden. Vervolgens leerde ik te luisteren naar mijn eigen gevoelens en die ook te uiten. Theo en Elly hielpen me te zoeken naar woorden. Wat was het verband tussen heden en verleden, waar was ik zelf in dit geheel? De liefde van Theo en Elly hielpen me heel erg in de goede richting!

  Antwoord
 7. Individuele Therapie: Henry 2018

  In de gesprekken heb ik ontdekt dat ik niet de enige ben die het lastig heeft. Nog maar een paar jaar geleden voelde ik me leeg en zinloos. Ik zat mezelf in de weg en voelde me te veel en sloot me daarom op. Nu kijk ik met trots terug naar waar ik was en waar ik nu ben! Na een lange weg is er weer een kans op werk voor mij in! Had je me dit een paar jaar geleden gezegd dan had ik je uitgelachen. Is de wereld dan veranderd? Nee! Ik zelf ben enorm gegroeid en merk nog dagelijks dat ik “herstellende” ben. Met de gereedschappen die ik aangereikt heb gekregen, help ik niet alleen mezelf maar ook heel graag anderen!

  Antwoord
 8. Relatie Retraite: de ervaring van David en Sharon 2019

  Sharon: We werden warm ontvangen door Theo en Elly. In de sessies zie je twee oprechte mensen die ook op moeilijke momenten openlijk de samenwerking zoeken om ons bij te staan. Dit menselijke aspect maakt dat ik me op mijn gemak voelde en open stond voor de deskundigheid van Theo en Elly. Ze hebben op wonderbaarlijke snelle wijze een juiste inschatting gemaakt van hoe wij als persoon zijn.

  David: Fijne setting, niet te zweverig, mooie locatie, prima manier om samen elkaar opnieuw te ontdekken.

  Antwoord
 9. Relatie Retraite: de ervaring van Seth en Lenie 2017

  Lenie: Wij hebben drie leerzame , effectieve en bijzondere dagen meegemaakt en met Theo en Elly. We kregen handvatten, inzichten en openheid die wij lange tijd gemist hebben in onze relatie. Het verblijf in het achterhuis versterkte de intensiteit en draagt positief bij aan de therapie. Het was prettig en waardevol.

  Seth: Onze drie dagen bij Theo en Elly waren intens. We zijn in drie dagen door deze geweldige goed luisterende en oplettende mensen op gevoelens gewezen die ons verder zullen helpen in onze relatie maar vooral onze eigen ik. Daarnaast is het Achterhuis geweldig om in te verblijven. De combinatie met twee sessies op een dag en het verblijf is voor ons duidelijk de beste optie, geen gedoe van dagelijkse sleur en problemen, helemaal aangewezen op elkaar.

  Antwoord
 10. Individuele Therapie Paulien 2021

  Theo is fijngevoelig op relatie en relationele (gevoels-) processen. Eerlijk en integer, ervaring met traumawerk op een fijne volhardende manier. Kan goed aansluiten bij de cliënt. Zeer waardevol!

  Antwoord
 11. Individuele Therapie Mieke 2021

  Bij Theo kwam ik direct tot rust. Hij gaf mij de ruimte om over mijzelf te praten en door diep in zijn ogen te kijken, kwam ik dieper bij mijn gevoelens. Elke keer een stapje dichterbij. Elke keer was ik in staat om de steen een stukje meer kapot te slaan. Hierdoor leerde ik elke keer weer meer over mijzelf en kwam ik meer in balans. Ben enorm blij hoe hij mij geholpen heeft!

  Antwoord
 12. Michiel

  Na een zoektocht op internet bij Praktijk Herstel uitgekomen, na wat aarzeling een mail gestuurd, en daarmee een hele fijne en toegankelijke therapeut gevonden. Theo heeft me geholpen om m’n valkuilen te doorzien, me geleerd om mezelf steeds verder to openen en zo steeds weerbaarder te worden voor de hobbels van het leven.

  Heel veel dank voor de groei die ik heb mogen doormaken!

  Antwoord
 13. Johan

  In de gesprekken met Theo voelde ik mij gezien en begrepen. Het heeft mij meer inzicht gegeven in mijn dieperliggende emoties en ik kan situaties bewuster ingaan en zo beter de rol als volwassene pakken.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u een anonieme reactie plaatsen? Vul dan bij het naam veld een zelf verzonnen naam in.