Therapeuten

Theo van den Berg

Tijdens het geven van therapie kom ik steeds opnieuw in contact met mijn drive en motivatie waarom ik dit werk zo graag doe.

Ik vind het fijn om bij je aan te sluiten zodat ik je kan helpen zicht te krijgen op wat er aan de hand is. Dat je zowel jezelf als de ander begrijpt en de vaardigheden leert die je in staat stelt de brug te maken naar jezelf en de ander. 

Ik heb meerdere periodes in mijn leven gekend waar me dat niet lukte. Waar ik me onmachtig, gebrekkig en klein voelde. Na een goede ervaring met een hulpverlener ervoer ik een sterk verlangen om aan mensen door te geven wat ik zelf had ontvangen. In 1999 heb ik de stap gemaakt om hulpverlener te worden. In dit traject heb ik (uitgebreid) kennis gemaakt met mijn eigen valkuilen, beschadigingen, trauma’s en gebrek aan vaardigheden. Mijn levensthema is: “ contact maken met mezelf en de ander”. Dat is de reden waarom ik me de opleiding Gestalttherapie heb gedaan. Hierin gaat het er over dat je op persoonlijke manier contact maakt en je daarin vrij bewegen kan. Als kind heb ik dat sterk gemist. Ik merk dat naarmate me dit beter lukt ik steeds meer levenskracht en levensvreugde ervaar!

In 1986 ben ik met Elly getrouwd. We hebben 4 kinderen en 7 kleinkinderen. Ons huwelijk heeft meerdere stormachtige periodes gekend waarin ik werd uit gedaagd om aan mezelf te werken en nieuwe relationele vaardigheden te leren. Dat is met vallen en opstaan gelukt en aan het lukken!

Achtergrond
Van oorsprong ben ik werktuigbouwkundig ingenieur We hebben sinds 2004 onze eigen fulltime praktijk.

Basisopleiding         : Maatschappelijk Werkende en
                                     Gestalttherapie (IVC België)
Vorming                   : Zie pagina Theoretisch kader

 

Elly van den Berg

Vrij zijn, ontdekken wie je bent en wat je wilt en daar samen met anderen van genieten!

Ik geniet van mensen als ze tot hun doel komen en groeien in zelfvertrouwen. Daaraan bijdragen is mijn passie!

Ik ben getrouwd met Theo, we hebben 4 kinderen.

Opleiding: Gezinstherapieopleiding (Kempler)